Designers
Ange undertext här

Här kommer vi presentera alla designers som medverkar 1+2 December

Öppet lör 12.00-20.00 sön 12.00-17.00Sanna Wieslander 

 "Sanna Wieslander arbetar som illustratör och är verksam i Göteborg. Hon älskar att teckna, leka med fantasin och kombinera olika motiv till nya fantasifulla varelser. Ni hittar alla hennes illustrationer som signerade konsttryck i olika storlekar på jul på lindholmen."

www.instagram.com/sannawieslander 

www.facebook.com/SannaWieslanderART 

www.instagram.com/sannawieslander 
Eck guld 

Emelie - en kollektion i design av guldsmed Christine Kassermo, besök min Instagram för att få ett smakprov på vad jag kommer ta med mig till Jul på Lindholmen.

www.instagram.com/emeliebyeck Hirwill

Hirwill är ett nystartat klockmärke med lokal anknytning. Den första kollektionen har inpirerats klassiska mätinstrument som användes av sjömän för att förutspå väder och vind. Klockan har en unik och egendesignad boett i rostfritt stål och urtavlan skyddas av en reptålig safirkristall. Läderarmbanden är producerade av ekologiskt garvat läder från Tärnsjö Garveri.Bakom Hirwill står syskonduon Henrik och Sandra. De har sedan start haft ambitionen att skapa ett klockvarumärke med fokus på hög kvalitet, tidlös design och låga produktionsvolymer. Som en smaskig IPA från ett mikrobryggeri, men med skillnaden att denna bryggd görs på rostfritt stål, safirkristall och quartz. 

www.hirwill.com Bella Angora

Mitt namn är Bella och jag är guld och silversmed. Jag tillverkar smycken i framförallt sterling silver. Jag har alltid varit en väldigt kreativ person som i smidet hittat min sanna uttrycksform. Att skapa smycken har kommit att bli min stora passion i livet och allt är tillverkat rakt ur mitt hjärta. Jag har även ett stort intresse för kristaller och ädelstenar och älskar att få kombinera dessa med silver och guld. Inspiration hittar jag framförallt i antika och urkulturer från jordens alla hörn. Men också i naturen och livet i sig. För mig är det också mycket viktigt att jobba på ett miljömässigt och etiskt hållbart sätt och jag lägger stort fokus på detta i mitt arbete. Jag vill att mina smycken ska vara något vackert du kan bära livet ut. Det ska bli fantastiskt kul att få vara med på denna marknad, hoppas vi ses där! 

www.instagram.com/bellaangorajewelry

www.bellaangora.com 
Therese Lopez

"Mitt namn är Therese Lopez och jag kommer att ha med mig både gosedjur, amningshalsband, kläder och väskor under namnet Paputten samt halsband,örhängen och statyetter under namnet Wriliya. "

www.instagram.com/paputten

www.instagram.com/wriliya 
Kali Rose

Kali Rose is a clothing brand which designs represent an alternative side of fashion industry, for kind of specific lifestyle. Made for both, men & women, in our collections prevails the black color, which represent strength & power. It can be also spotted an unique pieces of jewelry that are collected on our trips in India & Bali.om all the fashion styles i would say i get mostly inspired from the POST APOCALYPTIC FASHION.

www.kalirose.euEmma Hansson

Dandy Demina

"The Nobles" är en textilkollektion som innehåller digitala print på canvas, handgjorda prydnadskuddar och lavendeldoftande vetekuddar. Motiven föreställer inramade adliga animaliska karaktärer från forna tider, sammanlänkade med visdomsord och kända uttryck. Kollektionen har inspirerats av slottsmiljöer och strävar efter att förmedla en känsla... och gärna ett leende på läpparna.

www.insagram.com/DandyDemina  Magdalena Svensson

Virvlas

Vi designar och tillverkar konstverk som egentligen är helt onödiga men som gör livet lite vackrare, glamourösare och mer färgstarkt. Alla verk är varsamt handgjorda och designade med våra egna händer och tankar i vår lilla verkstad, i vår lilla skog.

www.virvlas.com

www.instagram.com/virvlas 

Ulrika Wickstrand 

Jag är en till stor del autodidakt konstnär som arbetat med olika typer av skapande så länge jag kan minnas. De senaste åren har dock gett mig en djupare insikt om vilken betydelse måleriet har för mig och mitt välbefinnande, att det är ett nödvändigt uttrycksmedel för att balansera upp livet. Med tiden har denna insikt växt sig allt starkare och skapandet är nu en ofrånkomlig del av mitt liv, något som jag vill ha allt mer tid för och även dela med mig av till andra i allt större omfattning. Det viktigaste för mig när jag skapar är att bygga på varma värden så som lust, glädje och kärlek. Jag tänker att dessa mjuka värden är just vad vi behöver mer av i vår tid. När jag arbetar är det främst akryl jag använder, ibland med inslag av blandteknik men ägnar mig även åt ett visst mått av tecknande. Jag brukar beskriva mitt måleri som intuitivt på så vis att jag aldrig har en klar bild av hur en målning ska bli då jag börjar. Kanske startar jag med en siluett eller färgskala som ger riktning och bygger sedan upp målningen lager efter laget allt eftersom jag hittar former, färger jag vill förstärka/ jobba vidare med. Jag använder mig gärna av många olika redskap i måleriet. Penslar, stompar, sprayflaska, spik är några, men kanske viktigast av dem alla är mina händer. Att lägga på färgen med fingertopparna och blanda till nyanser med dem där direkt på duken ger en särskild känsla av närvaro i målningen som jag nu inte kan vara utan. Mina motiv kan växla men olika typer av kvinnoskildringar har ofta varit centralt, om det så är i föreställande porträttform eller som ett mer diffust inslag av siluett i mina mer intuitiva målningar. På julmarknaden kommer jag delta med små originalmålningar, mindre tryck, konstkalender, muggar & väskor med mina motiv samt vykort & affischer. Emma Karolina

" Jag har arbetat som illustratör i rätt många år nu och för mig finns det inget alternativ, jag har ju alltid tecknat. Just nu är det mest barnböcker jag ägnar mig åt men jag gör även andra trycksaker, så som broschyrer, menyer och logotyper. Jag arbetar både digitalt och traditionellt med papper och penna som verktyg, allt beroende på vilket utryck jag vill nå. Mina bilder känns igen på de många detaljerna, uttrycksfulla karaktärer och sköna mönster och färgkombinationer. "

 www.instagram.com/emmaganslandt_illustrator 

www.emmakarolina.se  

Facebook: emmakarolina.seAnna Bell

"Att sy och skapa av fina tyger är Annas avkoppling i livet och det har varit hennes passion sedan barnsben. Materialen är omsorgsfullt utvalda av Anna som tillverkar allt själv efter egna mönster."Sandra Andersson

"Jag heter Sandra Andersson och älskar att måla, stora som små tavlor. I alla sorters varianter och material.Kreativt skapande är min definition och min meditation. Jag tycker det är kul att utveckla mina målningar till inte bara en tavla på väggen, utan att även kanske sätta min konst på våra vardagsprylar."

www.instagram.com/sandraandersson.se Lisa Rydqvist

Yvette Gustafsson / Uvett 

Yvette Gustafsson har med sig sina serier med tema äventyr och humor. Nu finns chansen att köpa med sig hela äventyret Zak&Ting: Jobbiga jävlar i fyra delar. Hon har också med sig sitt självbiografiska album "I hate London". Hennes böcker kan man dessutom köpa färdiginslagna i fina paket!

 www.instagram.com/uvett   Manakin studio

Manakin studio är en kreativ duo bestående av Sophie Karlsson och Hanna Svedman. Vi är ett Göteborgsbaserat märke som jobbar med att utforska naturlig färgning för att lämna ett så litet footprint som möjligt på denna jord.

Vi använder oss bland annat av: avokado, blommor, indigo, kaffe mm. Vi strävar efter att inte ha några kemikalier i våran färgprocess.

Tygerna vi använder oss av är eko bomull, lin och fredssilke.

Alla våra kläder är handgjorda och sydda i våran ateljé Sandarna i Göteborg.

www.instagram.com/manakinstudio 

www.manakinstudio.com In the dreaming garden

"In The Dreaming Garden - drömsk design med illustrationer inspirerade av naturen & sagoväsen
Finurliga, romantiska och sagoinspirerade illustrationer med älvor, rosor, rävar, katter, prinsessor och blomhus pryder föremål som skärbrädor, kökshanddukar, tygväskor, bokmärken, kort, affischer och bokmärken. Motiv som man blir glad av att titta på och som väcker fantasin hos betraktaren.
Josefin Berger är den som står bakom designmärket In The Dreaming Garden och genom det vill hon erbjuda produkter som är både vackra och ekologiskt hållbara. Exempelvis är kökshanddukarna tillverkade i 100% ekologiskt linne, och kort, affischer och bokmärken på 100% återvunnet papper. Produkterna är tryckta i Norden."

www.instagram.com/inthedreaminggarden

www.inthedreaminggarden.se Sara Elgeholm

Sara Elgeholm har en förkärlek för att teckna blommönster och marsvinsliknande djur som säger eftertänksamma saker. Dessa återfinns i årets väggkalender "du får luta dig mot mig", på A3 prints och julkort 

www.instagram.com/sara_elgeholm 


Anyhow

Medverkar endast lördag 12.00-17.00

 Vi skapar våra smycken med passion och glädje mitt i Göteborg av delar som vi själva gjort, designat eller tex köpt på en designmarknad i LA. Nyckelord är stilrent, snyggt som tusan och kärlek.

www.instagram.com/anyhowdesign 


Helen Ashton Keramik

Beads by Ashton

Beads by Ashton skapar glasmarkörer för både små som stora fester. Dessa hjälper dig och dina gäster att hålla koll på era glas och du slipper diska hela kvällen och kan istället lägga tid på att umgås. Funkar även som den perfekta vardagslyxen. Beads by Ashton skapar även vackra armband/halsband gjorda av ädelstenar och halvädelstenar.

www.instagram.com/beadsbyashton