Designers 8+9 dec

Här kommer vi presentera alla designers som medverkar 8+9 December

Öppet lör 12.00-20.00 sön 12.00-17.00Sara Pirat

Sara Wahlmark är utbildad på en av Sveriges ledande hantverksutbildningar som modist. Året 2015 tog hon gesällbrev och arbetar idag under namnet SaraPirat.

Att göra tradition till något modernt och blandningen mellan det klassiska och lekfulla tilltalar henne när hon tillverkar sina hattar. I ateljé i Göteborg arbetar hon med egna kollektioner men gör även beställningar från privatpersoner och företag.

Sara gillar utmaningen i att så långt det är möjligt uppnå en cirkulär produktion, det vill säga använda sig av material som redan finns i omlopp. I övrigt kompletterar hon med klassiska hantverksmaterial från modistvärlden. Hennes mål i detta är att värna om hantverket, människan och naturen.

www.instagram.com/sarapiratmillinery Systrarna Magnusson

Vi är systrarna Magnusson och kommer sälja prints och väskor på årets julmarknad.
Elsa säljer prints med motiv av fjädrar och blad. Tekniken för originalen är akryl.
Ebba designar och syr handväskor och necessärer i ett spännande material som upplevs som ett mellanting mellan läder och papper.
Färgerna är blått, svart, natur och militärgrönt. För handväskorna väljer du själv vilken färg, vilket axelband och vilken tassel du önskar så att du får en väska som är skräddarsydd för just dig.
Materialet, som precis som papper kommer från skogen, står emot regn och klarar maskintvätt.

www.elsamagnusson.se  

Act925

Act925 silver och smyckedesign Ann-Charlotte Thörn designar och tillverkar sina underbara smycken i egen verkstad. Hon arbetar framförallt med silver men lägger även till detaljer som brons och mässing. Ann-Charlottes hjärtan sågar hon ut på fri hand och ringarna går fint att kombinera som du själv önskar. Alla smycken görs ett och ett, därför skiljer de sig alltid lite åt. Du kan komma med egna förslag på design till just ditt smycke.

Fb och Instagram @act925 

www.act925.se Tilda bergsten

Jag heter Tilda men jag jobbar under namnet istället för statusuppdateringar. Jag är serietecknare i grunden men säljer också prints och tygkassar och utforskar hela tiden nya typer av politisk konst, oftast med ett feministiskt budskap. Mitt främsta vapen i mitt skapande är satir och jag jobbar mycket med sätta-skrattet-i-halsen-komik och tror på avväpnande genom humor.

Den som är nyfiken på det jag gör hittar mig här:

https://www.instagram.com/istalletforstatusuppdateringar/ 
https://tictail.com/istalletforstatusuppdateringar Kali Rose

Kali Rose is a clothing brand which designs represent an alternative side of fashion industry, for kind of specific lifestyle. Made for both, men & women, in our collections prevails the black color, which represent strength & power. It can be also spotted an unique pieces of jewelry that are collected on our trips in India & Bali.om all the fashion styles i would say i get mostly inspired from the POST APOCALYPTIC FASHION.

 www.kalirose.eu 

Jenny Blad

Jenny är en nygammal förmåga på konsthimmelen men har i mesta delen av sitt vuxna liv jobbat kreativt inom fotografi och gör än idag. Numera har hon dock utökat sin portfolio med konst. Främst små minivärldar i akvarell och tusch men också annat kul. Man kan även hitta Jennys mönster på tyg numera vid en visit på Tygaffären i Olskroken i Göteborg.

www.jennyblad.se

 www.instagram.com/artyblad/

Amazonita

Vi på Amazonita för samman vår kreativitet med ett hållbarhetstänk. Vår främsta inspirationskälla är att omforma material som redan finns, vilket bidrar till en hållbar produktion. Hantverket vi skapar är såväl smycken som heminredning och präglas av en unik stil som sticker ut i mängden.
Utöver hantverkstillverkningen ingår språkundervisning och massagebehandlingar i vår verksamhet.
På julmarknaden kommer vi främst att ha med våra smycken men också några heminredningsartiklar. Kika gärna in på vår instagram för att få ett smakprov på vårt sortiment. Vi ses på julmarknaden!
https://www.instagram.com/amazonitagroup/ 

Omakasa

Omakasa är en japansk inredningsbutik med ett handplockat sortiment av noga utvalda produkter från Japan. Vi specialiserar oss på japansk design & inredning, traditionellt hantverk samt modernt designade köks- och inredningsföremål med fokus på funktionalitet, materialval och högsta kvalité. Allt med en enastående japansk estetik. Hos oss hittar du produkter både från nyetablerade hantverkare och familjeföretag som varit verksamma i decennier.

www.omakasa.se 


Jeanette Arkevall

Jag heter Jeanette Arkevall och jag jobbar med silversmide & smyckedesign. Alla mina smycken designar och tillverkar jag själv i min verkstad i Majorna. Karaktäristiskt för mina smycken är att de är rena i sin form. Eftersom jag inte tillverkar många exemplar av varje modell blir smyckena mer unika.

www.instagram.com/jeanettearkevall 


Patriarkatet och jag

 Konst sprungen ur utmattning och frustration är det jag gör. Typ. Att vara kvinna är att leva i en destruktiv relation till patriarkatet som du liksom inte kan göra slut med. Jag heter Elin Johansson, är 34 år, gymnasielärare, inflyttad göteborgare, briljant och trött och mamma och kvinniska.

När jag blev utbränd började jag teckna och så småningom började jag sälja min konst. Det är ännu nytt men otroligt spännande. Jag gör konst som illustrerar kvinnovarandet, frustrationen och peppen vi behöver ge varandra i systerskapet och syskonskapet för att palla med vardagen.

Ni finner mig på instagram under namnet www.instagram.com/patriarkatetochjag  och min konst samlas (med andras) under taggen #tecknadetuttupproretIn the dreaming garden

"In The Dreaming Garden - drömsk design med illustrationer inspirerade av naturen & sagoväsen
Finurliga, romantiska och sagoinspirerade illustrationer med älvor, rosor, rävar, katter, prinsessor och blomhus pryder föremål som skärbrädor, kökshanddukar, tygväskor, bokmärken, kort, affischer och bokmärken. Motiv som man blir glad av att titta på och som väcker fantasin hos betraktaren.
Josefin Berger är den som står bakom designmärket In The Dreaming Garden och genom det vill hon erbjuda produkter som är både vackra och ekologiskt hållbara. Exempelvis är kökshanddukarna tillverkade i 100% ekologiskt linne, och kort, affischer och bokmärken på 100% återvunnet papper. Produkterna är tryckta i Norden."

www.instagram.com/inthedreaminggarden 

www.inthedreaminggarden.se  

Anyhow

Vi skapar våra smycken med passion och glädje mitt i Göteborg av delar som vi själva gjort, designat eller tex köpt på en designmarknad i LA. Nyckelord är stilrent, snyggt som tusan och kärlek.

www.instagram.com/anyhowdesign  


Seglarboxen

Seglarboxen är väskor av seglade segel. Vid Kristinas Anderssons symaskin i Almösund på Tjörn får gamla vackra segel ny form som snygga väskor att bära tungt eller lätt i, som BiB- och flaskpåsar, och som precis lagom stora matlådebags. Ingen väska är den andra lik, många har detaljer som telltales eller lattaficka kvar och alla bär sin alldeles egen seglarhistoria. 

www.instagram.com/seglarboxen 

Tomtas Kaisa

Keramikern Kaisa håller till i en ateljé i Masthugget där hon vid drejskivan skapar bruksföremål av alla de slag. Hon uppskattar hela skapandeprocessen och lägger mycket tid på att rista eller måla mönster som är unika för varje föremål. Form, uttryck och funktion i ett samspel är Kaisas signum.

 www.instagram.com/tomtas_kaisa 

BOHEMIACOLLECTION

BOHEMIACOLLECTION är smycken inspirerade av naturen. Mia Svensson är en Malmöbaserad designer som startade märket 2006. Hon fascineras och inspireras av förändringsprocesser i naturen så som skapandet av kristaller och bärnsten men även av det som bryts ner. Ofta förekommande material är mässing och silver ofta med motiv från naturen. Detta kombineras med råa kristaller, halvädelstenar och ädelstenar. Varje säsong utforskas nya områden. I år används bland annat råa diamanter i kollektionen. Önskan är att ständigt föra naturen närmare inpå. Mer info finns på: 

www.bohemiacollection.se Antre design

"Anna Petré från Antré Design är mönsterformgivare och skapar produkter av hög kvalité och i småskalig närproduktion med hänsyn till miljö. "Design för medvetna" är ledorden, och formerna är inspirerade av olika tidsepoker och stilar, från de organiska till de mer geometriskt strama."

www.instagram.com/antre_design

www.antre.se 

Systrarna Karlssons

Systrarna Karlssons tillverkar personliga produkter inom inredning, smycken, presentartiklar och baby/barnprodukter. Allting är handgjort och varje produkt är därför helt unik.

www.instagram.com/systrarnakarlssons 

www.systrarnakarlssons.se 

Eva Magnusson

Anders och Barbro

Under namnet AndersochBarbro har Åsa Kempe skapat sig en egen verklighet med konst som kämpar mot både patriarkat, PMS och vardagstristess. Hon trycker egna tröjor hemma i sitt lilla garderobstryckeri och försöker hantera världen - en tuschteckning i taget.

www.instagram.com/andersochbarbro 

www.andersohbarbro.tictail.com 


Alexander Jansson

Alexander Jansson - konstnär och frilansande illustratör boende på Guldheden.
Alexanders bildvärld kan i samma andetag vara suggestiv, humoristisk, stämningsfull och detaljrik.
https://www.facebook.com/Alexander.Jansson 
https://www.instagram.com/janssons.art/ 

Till marknaden tar vi med Alexanders kort, tryck, tygkasse och kalender.

https://shop.alexanderjansson.com/ 

JEX design

Jessica König är en självlärd silversmed som efter att ha provat på många olika hantverkstekniker fastnade för silversmide där hon får utlopp för sin lekfullhet och fantasi.
Varje smycke tillverkas för hand efter egen design eller kundens önskemål vilket gör varje smycke unikt.

www.jexdesign.se 
www.instagram.com/jexdesignse 
https://www.facebook.com/jexdesignse 

Magdalena Svensson

Strandskap

STRANDSKAP silversmycken & fotoprints:

Strandskap formger och tillverkar handgjorda smycken i 925 silver, men även mässing och koppar. Tillsammans med sten, glas och annat material skapas unika, personliga smycken.

I Strandskaps sortiment ingår också fotoprints i olika former. Stilen är enkel och avskalad.

Jag strävar efter ett eget uttryck och att pröva nya idéer.

Inspirationen kommer till stor del från den bohuslänska naturen.

Vill förmedla en känsla av betydelse och ge bäraren styrka och mod att gå sin egen väg.

/Marika Hylén

www.instagram.com/strandskapsweden 

De Blancc

De Blancc är ett Göteborgsbaserat varumärke som är skapat av Natalija Gajic. med focus på unika skinnaccessoarer och inredningsdetaljer.
De Blanccs produkter är sofistikerade, har svensk design och produktion.
Produkterna passar dig som vill ha accessoarer av bästa kvalité och passform. Vi skapar tidlösa, eleganta produkter för vardagslivet och fest, som du kan använda flera år framöver.
Det är ett varumärke som tänker långsiktigt, genom enkel och funktionell design. Bra materialval gör produkterna tidlösa och hållbara. Hållbarhet är en viktig del för De Blancc, därför har vi valt att ha så lite spill som möjligt i produktion. Vi använder oss av hela lädret och endast läder som är vegetabiliskt garvat.

https://blanccdeblancc.com/products 

www.instagram.com/blancc 

I love Gbg


Jesper är en grafisk formgivare som under namnet I Love Gbg designar posters och prints med olika Göteborgsmotiv. Med en verklighetsbaserad fantasi där dåtid blandas med framtid skildrar han kända och okända miljöer från sitt kära Göteborg. Genom motiven tas vi bland annat med på en resa bland röda kranar ner i den slumrande hamnen på Hisingen till mystiska filurer vid den legendariska Korv kiosk på Mariaplan via Frölunda och vidare ut på det stora blå och drömmen om Amerika.  

www.instagram.com/ilovegbg 

Emma Hansson

Kaide

 KAIDE är en Göteborgsbaserad familjetrio som designar och tillverkar smycken i sterling silver. Vi är ett urbant märke med passion för det uttänkt enkla. Vi gör geometriska former på nya, kreativa sätt. Vårt mål är att motverka slit-och-släng-samhället genom att skapa smycken som kan bäras länge. Snart hittar du vår kollektion på:

 www.kaide.se 

Karin Iréne Andersson 

Anna Guhde Kaber

Wool design

Cecilia Gunilla Wool Design
Tovar ull och designar olika produkter.
Ull är ett härligt material att skapa i.

Marie i Persson